07.07.2007 Fætter Christians bryllup
07.07.2005 var fætter Christian på knæ og friede til Karina, der accepterede. To år efter var det endelig til til at brylluppet skulle stå i Roslev Kirke lidt nord for Skive.
Jeg tog til Roslev fredag aften for at holde Christian med selskab på hans sidste aften i friheden. Jeg hentede Christian hos svigerfamilien i Roslev og efter en gang aftensmad kørte vi til det sommerhus vi skulle overnatte i. Karinas bror og fætre var med og derudover øl og sprut nok til at klare den gennem natten. Som kronen på værket en x-box - så var der dømt drengerøve.
Den blev godt hen på natten inden vi så dyner - godt brylluppet før var kl. 15 lørdag.
Jeg var oppe ved 10
-tiden - Christian skulle have en halv time mere. Det blev til to timer så jeg fik ham først op omkring kl. 12. Christian havde kun været oppe et kort øjeblik da det går op for ham han havde glemt sin toilettaske. Så er det godt man har en "best man" - mens fætter spiste morgenmad strøg jeg i den røde fordmobil gennem det vestjydske til Roslev efter toilettaske og tilbage til sommerhuset. Nu nærmede klokken sig 13 så vi begyndte at være presset på tiden.
Jeg nuppede et hurtigt bad og kom i tøjet, og overlod badeværelset til brudgommen. I mellemtiden var Camilla og Bregne ankommet til sommerhuset. Mens Christian gjorde sig færdig fik vi dem indkvarteret i anekset. Lidt i to var vi klar til afgang - vi var dog nødt til at gøre en stop på vejen til kirken - fætter havde glemt sine strømper.
Vel fremme ved kirken - nu med strømper - var vi klar til at tage imod gæsterne. Ceremonien gik fint - Oliver var dog ikke helt tilfreds med ikke at kunne være sammen med sine forældre. Lene tog ham med ud og lavede bryllupsbilen om til midlertidig vuggestue. Der blev sagt ja på de rigtige steder og Fætter og Karina kunne efter en lille time forlade kirken som ægtefolk.

Mens brudeparret tog til fotografering var der kaffe hos Karinas forældre inden turen gik mod Thise forsamlingshus, hvor festen skulle holdes.
Ud over opgaven som forlover havde jeg også opgaven som toastmaster - en opgave der ikke skulle vise sig at være helt let da folk i løbet af aftenen kastede sig ud i mere eller mindre improviserede taler og lykønskninger.
Pga. den store mængde indslag lå min egen tale lige pludselig før hovedretten , så jeg havde ikke så længe som forventet til at få nerverne i ro. Talen forløb dog godt og jeg fik meget positiv respons.
Som sagt kom der ekstra indslag til i løbet af aftenen og det begyndte at blive kritisk at nå at blive færdig med middagen så brudeparret kunne danse  brudevals inden midnat. Men med godt samarbejde fra serveringspersonalet og musikken nåede vi det hele og kunne spille op til vals et kvarter i midnat.
På trods af manglende øvelse  klarede fætter valsen fint og kunne som traditionen byder få klippet strømperne.

Festen fortsatte til langt ud på natten. Mine opgaver som forlover og toastmaster var nu vel overstået og det blev fejret i baren med en stor Ib og et par gajol - effekten udeblev ikke, og resten af aftenen er lidt tåget.
Camilla, Bregne og jeg blev kørt til sommerhuset af bruden - hun v
ar åbentbart en af de eneste der ikke havde fået for mange Ib'er til at kunne køre. Karinas fortid som postbud kom virkelig til udtryk på denne tur, hvor fartbump og strejfende vildt gjorde bedst i at komme af vejen.

Næste dag hentede vi Camilla og Bregnes bil ved forsamlingshuset inden vi kørte til Karinas forældre for at sige "tak for sidst - og farvel". Der blev lige tid til at smage på en gang resten inden turen gik hjemover.

Endnu en gang tillykke til fætter og Karina med brylluppet - må i få mange lykkelige år fremover.             

<Tilbage