16.06.2007 Århus City Marathon 2007
Det var blevet tid til årets 2 forsøg på marathon distancen. Denne gang på hjemmebane i Århus. Det blev et vådt løb med regn fra start til mål.
Starten gik fra Atletion kl. 13 og første del af ruten gik gennem Marselisborgskovene til Ørnereden og tilbage igen. De første 6-7 km brugte jeg til at varme benene op og på vej ind af strandvejen havde jeg fundet en virkelig god rytme. Min fanklub - Jens - stod ved Tangkrogen og heppede.
Den næste del af løbet foregik med sløjfer på stisystemet og vejene omkring Århus å - lidt hårdt psykisk at ligge og løbe disse små sløjfer. Ved krydset ved ringgadebroen blev vi stoppet af en official der meldte "rødt lys". Det koste ca. 30 sekunder som jeg havde brugt de sidste 4-5 km på at opspare - jeg troede egentlig disse officials var til for at vi skulle bekymre os om rødt lys - meget amatøragtigt og meget frustrerende.
Jeg rundede halvvejsmærket præcis på den planlagte splittid, men kunne godt begynde at mærke benene. Regnen var i sig selv ikke generende, men på de enkelte stræk hvor der samtidig var modvind blev man noget kold. Jeg begyndte at have problemer med at holde mine kilometertider, men modsat København koncentrerede jeg mig denne gang om pulsen og lod tiden løbe. Jeg indfandt mig med at det nok heller ikke blev denne gang jeg skulle opnå mit mål, men jeg ville forsøge at holde gang i benene hele vejen til mål.
Da jeg nåede de 33 km, hvor jeg brød sammen i København, var jeg ca. 4 minutter langsommere end dengang - men jeg vidste nu at jeg for hver km jeg holdt gang i benene ville hente ind på dette. Det lykkedes at holde gang i benene - min dårligste kilometertid blev ca. 6 minutter hvor jeg i København var helt oppe over 8 minutter.
Jeg kæmpede mig til de 40 km. Jeg havde set skiltetet for 40 km på vej ud på ruten og kunne se at derfra gik det ned af bakke mod mål. Jeg udnyttede bakken til at få tempoet op og med den overkommelige resterende distance satte jeg de sidste kræfter ind. Det lykkedes mig faktisk at løbe den sidste kilometer på 4,35 minutter. og det var en god fornemmelse at kunne give sig fuldt ud på den afsluttende omgang på løbebenen på Atletion.

På vej gennem opløbssvinget hørte jeg mit navn blive råbt op af stadionspeakeren. Jens havde været forbi speakerboksen og afleveret en seddel med noter som speakeren skulle råbe op når jeg kom i mål. Om det var Jens's skrift der var ulæselig eller det var speakerens ønske om at pynte lidt på historien ved jeg ikke, men det lød ca. sådan: "På vej mod mål har vi med nr. 207 Anton Møller Christensen. Det er 2. gang på under en måned at Anton løber marathon, men han gør det kun som træning mod større mål. Senere på sommeren skal Anton nemlig forsøge at bestige Danmarks, nej Europas, nej verdens højeste bjerg - Mt. Everest" - Men hva overdrivelse fremmer forståelsen!

Tiden blev 3:37,34 - ca. 4 minutter bedre end i København og min 3. bedste tid nogensinde på distancen. Desuden er det kun 2. gang at jeg har kunnet løbe hele vejen.

Målet på de 3½ time blev stadig ikke nået så nu skal jeg have fundet et nyt løb inden min fødselsdag hvor jeg kan gøre et nyt forsøg.

 

              

<Tilbage