25.11.2007 1. tur på rulleski
Med Vasaloppet som en af udfordringerne i 2008 er det jo nødvendigt at jeg får lært at køre langrend. Men nu er det ikke mange steder i Danmark man kan finde der har snegaranti fra november til marts, så derfor må jeg ty til alternative metoder for at lære teknikken. Til at afhjælpe dette problem har en gal mand opfundet rulleskien.
Jeg mødtes med Lise i Hadsund 9.30 en søndag morgen. Jeg blev sendt rundt i cirkler på parkeringspladsen og fik forklaret teorien i de forskellige teknikker - puha der er mange muskler der lige pludselig skal koordinere deres bevægelser med hinanden. Efter at have øvet en halv times tid var det afgang ud på ruten. Et par af de øvrige løbere der skal med til Vasa var dukket dukket op, men der gik ikke lang tid før de var ude af syne. Lise tog sig dog pænt tid til at vente på hendes vaklende elev. Jeg så ikke meget af hvad vi kørte forbi - fokus var rettet mod de rullende plader under fødderne, og koncentrationen var 100% på at holde balancen.
Flere gange undervejs måtte jeg ud i nogle Bambi-agtige redninger når balancen trods fuld koncentration svigtede. Men jeg blev på benene.
12,6 km blev det til på denne første tur. De store muskler havde det fint og ville sagtens have kunnet køre adskillige timer endnu, men de små muskler omkring hofter, knæ og ankler, der skulle klare finjusteringen af løbet var godt tilfredse med vi ikke skulle længere.
Min konklusion efter første tur må være at det skal jeg nok få lært, men det er godt der stadig er ca. 2½ måned til at lære det!

Frem til løbet i slutningen af februar er det målet at jeg mindst skal ud og rulle én gang om ugen, mens kondien bliver holdt ved lige med det sædvanlige løb, cykling og badminton.

Tak til Lise for god og tålmodig instruktion - og pas bare på - i Sverige kører jeg fra dig

 

<Tilbage