19.05.2007 Niels og Henriettes bryllup
Så blev det tid til årets første fætter-bryllup. Det var lang tid siden jeg havde fået datoen hvor fætter Niels skulle smedes sammen med Henriette. Desværre havde jeg lidt for sent kædet det sammen med at det var samme weekend som jeg havde bestemt mig for at løbe copenhagen marathon. Hverken Niels og Henriette eller arrangørerne af marathon kunne overtales til at flytte deres arrangement, så jeg måtte få det bedste ud af begge ting.
Jeg var ved Holstebro Sognekirke omkring kl. 12 hvor jeg mødtes med Niels. Jeg havde lovet at videofilme i løbet af dagen så jeg fik kameraudstyr og en kort instruktion i hvilke ting de meget gerne ville have med på filmen.

Det var en flot vielse med en meget flot tale fra præsten. Jeg kunne heldigvis filme det meste fra stativ, men måtte tage sekvensen hvor de skulle give hinanden deres "ja" håndholdt. Det blev med to hænder - for at kunne holde kameraet i ro. Jeg frygter for den dag jeg selv står i situationen når jeg kan være så nervøs ved en andens bryllup :-)

Brudeparret kørte fra kirken i en flot karret og mødtes med gæsterne i "festhuset" hvor resten af dagen skulle foregå. Her var der bryllupskage og champagne inden brudeparret igen forlod os i nogle timer for at få taget billeder. De gæster der skulle overnatte i byen brugte pausen på at finde deres hotelværelser.
Omkring kl 17 var alle tilbage og ved 18 tiden startede middagen - igen var det tid for mig til at filme - jeg koncentrerede mig om talerne, hvilket dog skulle vise sig at være svært nok. Pga. min filmopgave havde jeg fået den meget fornemme plads helt oppe foran brudeparret og toastmasteren så jeg kunne være klar når talerne gik på.
Skiverne i kameraet var på 40 min, men det er jo svært at forudse hvor lang en tale bliver - og til dagens bryllup var der mange meget veltalende folk der formåede at holde folk fanget på trods af lange taler.
Der er især 2 taler der brændte sig ind i min hukommelse - den første kom fra gommen. Hvis jeg nogensinde finder en pige jeg har de følelser for som Niels beskrev han havde for Henriette, så ved jeg også at jeg har fundet den rigtige.
Den anden tale kom til manges overraskelse fra Henriette - En fantastisk følelsesladet og gennemarbejdet tale der blev sluttet af med en fremragende kærlighedssang fra gæstesanger Ida.

Jeg måtte desværre forlade festen inden brudevalsen. Jeg kørte mod Århus ca. 23.45 for at nå toget til København. Det forlyder at festen fortsatte i højt gear til det nærmede sig morgen.

Endnu en gang stort tillykke til Niels og Henriette.

 

              

<Tilbage